domingo, 25 de diciembre de 2016

Tira animada del Zootrop_Activitat 7


Zoòtrop

Zoòtrop, dels ètims grecs ζωός (zoos), un adjectiu que significa "viu" (aquí en el sentit de "actiu") i τροπή (trope), un substantiu que designava tant la revolució del sol o el punt en el qual es torna, i el "solstici" (d'aquí el punt de fuga). Va ser una màquina estroboscòpica creada el 1834 per William George Horner, composta per un tambor circular amb uns talls, a través dels quals mira l'espectador perquè els dibuixos disposats en tires sobre el tambor, en girar, donin la il·lusió de moviment. S'inspirava en el Fenaquistoscopi però, a diferència d'aquest, permetia que diverses persones el contemplessin al mateix temps. El seu creador li va donar el nom original de "daedaleum", fent referència a l'arquitecte grec Dèdal, creador del laberint de Creta i suposat inventor de les imatges humanes i animals dotades de moviment. Així i tot es va popularitzar sota el nom de zoòtrop o tambor màgic, roda de la vida o roda del diable.

Va ser una joguina molt popular en l'època i un dels avenços cap a l'aparició del cinema que es van crear a la primera meitat del segle XIX. Van ser famosos i una inspiració per a la creació del que avui coneixem com cinema ja que és el mateix principi, una successió d'imatges que expliquen una història.


Zoòtrop i les seves tires animades


A continuació el que podem veure és la realització i creació del meu tira animada del Zoòtrop, una tira totalment inspirada en l'artista i activista social Keith Haring, el seu treball reflecteix totalment l'esperit de la generació pop i la cultura de carrer de la Nova York de els anys 80.

Tira dins del Zoòtrop
La meva tira animada per al Zoòtrop



Aquí tenim la realització del vídeo, de l'Zoòtrop i la tira en moviment per aconseguir aquest moviment desitjat.


Vídeo de la meva tira animada en el Zoòtrop







No hay comentarios:

Publicar un comentario