domingo, 18 de diciembre de 2016

El Positivat en el revelat anàlogic_Activitat_6


En el positivat en el revelat anàlogic cal realitzar un seguit de pasos



  • El revelat fotogràfic és el procés que cal dur a terme perquè la imatge en negatiu impresa en la placa o pel·lícula fotogràfica es faci visible.


Material:

Negatius
Marginador
Porta negatius
Paper fotogràfic

Líquids necessaris, les seves cubetes i les pinces
Ampliadora


Pasos:

  1.  Primer de tot, vam haver de col·locar la nostra tira del negatiu al porta negatius, i col·locar-ho a l'ampliadora. 
  2.  Seguidament, vam haver d'enfocar amb la lupa, la projecció del negatiu sobre la base de l'ampliadora.
  3.  Després, amb l'ajuda de la marginadora vam poder centrar l'imatge correctament en el paper fotogràfic previament preparat (amb la llum actínica).
  4.  Una vegada fet tot això, vam començar a preparar l'escala de grisos per saber quin temps s'havia d'utilitzar a l'hora de revelar l'imatge. Així que, calia exposar diferents franges del negatiu a temps incrementats progressivament.
  5.  A continuació, revelarem la tira de proves (l'escala de grisos) per poder veure quant de temps hem d'exposar l'imatge. En el meu cas vaig haver de repetir el procediment un cop més per obtenir l'escala de grisos adecuada, és a dir, vaig realitzar el procediment dos cops.
  6.  Una vegada triada l'escala de grisos vàlida o que ens agradi, calculem el temps correcte d'exposició i el preseleccionem en el temporitzador. 
  7.  Exposem l'imatge sobre el paper fotogràfic durant el temps ja seleccionat (amb llum actínica)
  8. . Per acabar, fem el procés de revelat de la fotografia. (2 minuts de revelador, 2 minuts de bany d'atur, 7 minuts de fixador, i per últim, rentat per aigua).

Resultat:

Escala/Prova de grisos realitzada

Còpia de la fotogràfia positivada final


Crec que és una pràctica realment enriquidora en la que experimentes una part de la fotografia fonamental, captant una essència diferent del món de la fotografia.





























































No hay comentarios:

Publicar un comentario