martes, 14 de marzo de 2017

Activitat 10_Animació


Animácio (amb Stop Motion)


L'animació és un procés utilitzat per un o més animadors per donar la sensació de moviment a imatges, dibuixos o un altre tipus d'objectes inanimats (figures de plastilina, per exemple). Es considera normalment una il·lusió òptica. Existeixen nombroses tècniques per a realitzar animació que van més enllà dels familiars dibuixos animats.

En aquest cas la nostra pràctica esta feta a partir de la tècnica del Stop Motion. El stop motion és una tècnica d'animació que consisteix a aparentar el moviment d'objectes estàtics per mitjà d'una sèrie d'imatges fixes successives. Stop Motion és un anglicisme que va començar a penetrar en l'ús de la llengua espanyola en temps relativament recents. Tradicionalment se l'ha designat en espanyol amb molts termes diferents, com per exemple: fotoanimación, animació en volum, parada d'imatge, pas de maneta, animació foto a foto, animació fotograma per fotograma o animació quadre per quadre, per citar només alguns exemples .

Aquí tenim un exemple de Stop Motion:

                     
                                                  BBC Knowledge - Honk If You'r Human

En general s'usen aquests termes o es denomina «animacions en Stop Motion» a les quals no entren ni a la categoria del dibuix animat ni a la de l'animació per ordinador; és a dir, que no van ser dibuixades o pintades ni a mà ni per ordinador, sinó que van ser creades prenent imatges de la realitat. Així doncs, l'stop motion s'utilitza per produir moviments animats de qualsevol objecte, ja sigui rígid o mal·leable, com ara joguines, blocs de construcció, ninots articulats o personatges creats amb plastilina.

Podria també definir-se aquesta tècnica com animació artesanal, a causa que es construeix el moviment manipulant un objecte, amb les pròpies mans, fotograma a fotograma. Es treballen diversos materials (plastilina, sorra, retalls de paper, guixos sobre sòls i murs ...) de manera progressiva, cap endavant, sense cap possibilitat de retrocés."ESCAPEGG" la nostra animació

ESCAPEGG és una animació realitzada amb la tècnica del Stop Motion. Aquesta animació va ser creada i duta a terme pel nostre grup: Marisol Maretto, Marc Solé, Marc Fortuny i jo, Diego Luque. En ella expliquem la breu història d'un ou que, en ser trencat a la paella decideix tornar al lloc d'on va venir (la closca de l'ou) on es retroba posteriorment amb els seus altres companys (més ous), una història de comèdia i amb un toc de drama per l'ou que decideix tornar a la seva closca.

El títol és curiós, aquest títol té dos significats clars ESCAPE (escapar) i EGG (ou), aquesta unió ve provocada per la trama de l'animació, l'ou vol escapar i ho aconsegueix, i aquí el significat que li vam voler donar.

Detalls que cal tenir en compte per realitzar l'Stop Motion:

La càmera ha d'estar en un lloc fix, l'ideal és utilitzar un trípode, tot i que si volem variar els plànols, podem moure la càmera nosaltres mateixos amb molta cura i continuïtat.
El nombre de fotogrames òptim és de 24 fotogrames per segon tot i que amb menys també podem veure el resultat.
El fotogrames han de ser de moviment continuat.
La llum ha de ser constant.


I finalment, aquí us deixo el resultat del nostre treball amb animació, ESCAPEGG:

    

Música per: Laurie Johnson - Happy Go Lively

1 comentario: