domingo, 5 de febrero de 2017

Controladors de càmera_Activitat_9


Controladors de càmera


En aquesta entrada podrem veure quatre tipus de pràctiques per controlar millor la nostra càmera reflex, fent-nos experimentar i "jugar" amb aquestes opcions que ens permet la nostra càmera:


Profunditat de camp

Aturar un moviment

Imatge: Exposada, Subexposada i Sobreexposada

Imatge en HDR


La profunditat de camp és la distància per davant i per darrere del punt enfocat que apareix amb nitidesa en una foto. Aproximadament la distància nítida és el doble per darrere del punt enfocat que per davant:

Exemple profunditat de camp

Aquí adjunt-ho les fotografies realitzades per comprovar la profunditat de camp:


f/5.6-1/10s-ISO 400

f/5.6- 1/10s-ISO 400


f/7.1-1/10s- ISO 400



Aturar un moviment és realitzar una fotografia on un objecte que està en moviment hem de congelar-lo, de manera que sembla que paréssim el temps i així enfoquem de manera nítida la imatge general.

Aquí adjunt-ho les fotografies realitzades per realitzar la fotografia en moviment (aturar un moviment):

Tres fotografies de prova:

Fotografia de prova

Fotografia de prova

Fotografia de prova


Fotografia final:

Fotografia final d'aturar el moviment



Imatge: Exposada, Subexposada i Sobreexposada. En fotografia, es diu exposició a la quantitat de llum que rep el material fotosensible (en fotografia química) o el sensor d'imatge (en fotografia digital) perquè es formi una imatge. 
Aquí adjunt-ho les fotografies exposada, subexposada i sobreexposada:
Imatge subexposada (molt poca llum)

Imatge sobreexposada (massa llum)

Imatge exposada (quant. de llum correcte)


Imatge en HDR. En processament d'imatges, gràfics per ordinador i fotografia, les imatges d'alt rang dinàmic (High Dynamic Range en anglès, o HDR) són un conjunt de tècniques que permeten un millor rang dinàmic de luminàncies entre les zones més clares i les més fosques de una imatge del que les tècniques d'imatge digital estàndard o mètodes fotogràfics poden oferir. La fotografia d'alt rang dinàmic permet obtenir imatges més d'acord a les visualitzades per l'ull humà, que quan observa el món que ens envolta és capaç de distingir detalls en zones amb una diferència d'il·luminació molt superior a la suportada per altres formats com la pel·lícula o els formats d'imatges comprimides. Aquest rang dinàmic més extens permet a les imatges HDR representar amb més exactitud l'extens rang de nivells d'intensitat trobats en escenes reals, que van des llum solar directa fins a la feble llum de les estrelles.

Aquí adjunt-ho la fotografia amb HDR i sense HDR:


Fotografia sense HDR


Fotografia amb HDR





No hay comentarios:

Publicar un comentario